ONZE KUNSTENAARS

MENNO BAARS

Menno Baars mag dan bij het grote publiek vooral bekend zijn als schilder, cardioloog en societyfiguur, zijn talent overschrijdt grenzen en raakt aan alle kunstdisciplines.

Het maakt Baars tot een kunstenaar die op ieder moment van zijn leven 'in wording' is, die zichzelf steeds vernieuwt, verandert en aanpast.

ELVIRA VAN BOCHOVE

maakt vooral schilderijen, maar ook ruimtelijk werk en performances.
Het werk is altijd een verbeelding van de natuur waaraan wij onderhevig zijn. De natuur in onszelf, die correspondeert met buiten. Met verwijzingen naar de grote en kleinere ritmes.
De onderdrukte natuur,en de behoefte van de mens aan zingeving en controle zijn onderliggende motieven.

www.elviravanbochove.nl

CLEMENS BRIELS

Hij noemt het antipodism. Afbeeldingen van een onbekende bron. Met een groot gevoel voor contrast transformeert hij dagelijkse thema’s naar brutale en vreemde maar prettig toegankelijke afbeeldingen. Zijn signatuur is altijd vrolijk en optimistisch.

Briels won de officiële award als ‘Official Artist’ van de Olympische Spelen in Salt Lake City.

www.clemensbriels.nl 

HANNES D'HAESE

Hannes D’Haese wil de wereld redden. Kan kunst de wereld niet redden, eerder dan religie? De wereld heeft wanhopig nood aan echte solidariteit. Met zijn schilderijen en creatieve sculpturen wil Hannes een kunstpriester worden in de sociale kunsttempel van de wijde wereld.

Is hij in de kunstvoetsporen getreden van Karel Appel of heeft hij de liefde en de kleur heruitgevonden in een nieuwe kunstvorm? 

www.hannesdhaese.be

IWAZ

Iwaz is meester in puzzelen met complementaire kleuren en maakt gebruik van het spanningsveld en balans tussen die kleuren. Hoe beïnvloeden de 6 basiskleuren elkaar en wat hebben zwart en wit te vertellen ten opzichte hierin? Hoe creëert de kunstenaar het ultieme kleurcontrast in een doek met 893 vormen? En hoe worden die vormen en kleuren uiteindelijk één als de kijker zijn oog er aan waagt?

www.iwaz.nl

PETRA HARTMAN

maakt kleurige, vaak uitbundige schilderijen. Hartmans werk is Schräg; balancerend tussen diverse kunststromingen. Het werk van Petra heeft een eigenaardige schoonheid; het is prachtig en kostbaar. Een glimlach is vaak niet te onderdrukken!

Haar werk is vertegenwoordigd in de collecties van musea als het Centraal Museum Utrecht, Gemeentemuseum Den Haag, Stedelijk Amsterdam e.v.a.

www.petrahartman.com

JOHAN LEEMKUIL

Het hart is een universeel symbool dat ons allemaal met elkaar verbindt. Het geeft ons het meest waardevolle wat we hebben... LEVEN en LIEFDE

Natuurlijk probeer ik mooie ontwerpen te maken waar mensen lang van kunnen genieten. Wat ik persoonlijk nog mooier vindt is om met mijn werk mensen te inspireren en ze iets bijzonders te laten ervaren. En veel meer dan ooit tevoren vind ik het belangrijk om mensen te

betrekken bij het werk.'

www.johanleemkuil.nl

MARIANNE NAEREBOUT

Door het werk van Marianne Y. Naerebout loopt een sentiment van levensvreugde. Haar schilderkunst is instinctief en positief. Zij straalt het leven uit als de moderne nomade en haar kunstwerken zijn de spontane, wonderbaarlijke verhalen.

Naerebout exposeerde in Oman, Syrië, Jordanië en Nederland. Haar werken zijn opgenomen in particuliere collecties en bedrijven w.o. Rabobank en Shell.

www.naerebout.nl