DE KUNSTENAARS OVER HUN HEARTSEAT

Guusje Bertholet over 'Scarabee'

De scarabee werd in de Egyptische mythologie als een heilig dier beschouwd.

In hiërogliefen staat de afbeelding van een scarabee voor de drie medeklinkers xpr, wat door egyptologen wordt vertaald als "ontstaan", "scheppen" of "transformeren".

   De scarabee is in de Egyptische mythologie verbonden met de god Chepri. Chepri is de god van de opgaande zon, die als het ware iedere dag een nieuwe zon schiep, en daarmee nieuwe energie.

   Als beschermer van het leven vindt men de scarabee terug in amuletten die op het hart gedragen werden.

   De hiëroglief op de achterzijde van de Heartseat staat voor “Energy4all”.

 
 
Elvira van Bochove over 'The Origin'

De Oorsprong – overal sterrenstof

Het universum is gemaakt van sterrenstof.

Het vult onze oceanen met miljarden waterdruppeltjes.

Dit water is leven.

Het verbindt ons met het begin der tijden.

Sterrenstof is de materie die we zijn.

Het hart is de immateriële wijsheid dat we één zijn

BoB|BeN

Gedicht op de achterzijde van de heARTseat

Waarom wachten met vertellen hoeveel je van hem of haar houdt tot het moment dat het te laat is. Wees welkom in mijn armen kun je niet vertellen met een #. De opgebouwde woorden, je getoonde emoties, ik lees het in je ogen die stralen. Jij bent. Deze bank staat voor het open gesprek er is plaats voor 2. Het hart is echt. Een plaats voor jou en de ander. Zonder # maar met echte liefde door iedereen.

 
Chrizy over ‘Liefde heelt’

 

Als je goed naar de heART-seat van Christian kijkt, zie je dat een groep personen elkaar vasthouden en elkaar een knuffel geven, maar je ziet ook een helpende handen, de personen die elkaar helpen.

   Centraal zie je zowel op de voorzijde als op de achterzijde de medicijn, de medicijn dat zo nodig is om de kinderen met de energiestofwisseling te helpen. De medicijn is wit en het contrasteert met de rest van de kleurrijke afbeeldingen op deze heART-seat. Alle energie draait hier om.

   Dit medicijn staat als symbool voor de energie wat nodig is om de zieke kinderen te helpen. Op de voorzijde zie je een hand dat het medicijn vast houdt. Maar draai je het beeld een kwartslag met de klok mee, dan zie je er een hondje in,. Kinderen zijn weg van knuffels en honden, waardoor ze even hun aandacht kunnen verplaatsen naar iets zachts en aaibaars.

   Op de voorzijde zie je ook een stier, deze staat als symbool voor de kracht en doorzettingsvermogen die nodig is in dit hele proces. De heART-seat heeft de vorm van een hart, hierin zie je nog een groot hart, over de gehele seat sijn verschillende harten verwerkt.Tevens zie je ook aan de buitenzijde twee handen die het hart vast houden waarin dit alles gebeurt, waar alle energie vandaan komt. Het wordt goed vastgehouden en bewaard. Er is veel liefde nodig en dat kan je bereiken met  hulp van veel mensen. Want team werk maakt alles sterk.  Bovendien kan je nog meer ontdekken als je goed kijkt naar de abstracte vormen. Tijdens het werken aan dit project kreeg Christian steeds meer energie. Energie kreeg grip op hem en hij kon bijna niet meer stoppen met het beschilderen van deze heART-seat. Christian wilt graag deze energie delen met de wereld. Laat er meer mensen samen komen om deze zieke kinderen te steunen.

 
Toos van Holstein over ‘Reflection’

 

De vlinders op het linkerdeel boven zijn voor mij het symbool voor het leven zelf. Zoals vlinders kunnen fladderen zouden we dat allemaal wel willen doen. Maar helaas is dat niet een ieder gegeven, zeker ook niet aan de kinderen met de energiestofwisselingsziekte.

   De woeste werveling rechts van de vlinders staat voor energie. Het bootje daarin is natuurlijk symbolisch voor de reis van het leven. Een reis die niet altijd rustig verloopt en ook een reis waarin je uiteindelijk afscheid neemt en wegvaart.

   De letters en tekens links onderaan staan voor de wetenschap en daarmee voor de zoektocht naar het medicijn dat in ontwikkeling is voor het bestrijden van de energiestofwisselingsziekte.

   Rechts bovenaan staan de ronde vormen als symbool voor celvorming en de cellen die met elkaar het leven vormen, maar ook te gelijkertijd apart van elkaar kunnen functioneren. In feite een scheiding van werelden waarin de ene cel wel wordt geïnfecteerd en ziek wordt en de ander juist niet.

 
Iwaz over 'Fuck Evil, Spread Love'

 

2 zoenende mensen als middelpunt, daaromheen alles gericht op de liefde.

Zoals cupido, een smekende man op de aarde die brandt.

De duivel wordt uitgedreven, de vogels kijken toe.

Het werk staat vol symboliek, er is nog veel meer te ontdekken;

Fuck evil, Spread Love!

 
Herre Methorst over 'De verleiding'.

 

Liggend in het bad.

 

Verliefd op de bank, 

verliefd op de liefde van je leven.

Het warme bad dat tilt

je op in een oase van rust.

Samen gaan we de toekomst 

in op zoek naar genezing.

Op zoek naar een nieuw

medicijn waarvan het einddoel

in zicht is. Iedereen verdient

de liefde en de warmte van

je hart.