CLOSE UP VAN ONZE KUNSTENAARS

 

MENNO BAARS

Menno Baars mag dan bij het grote publiek vooral bekend zijn als schilder, cardioloog en societyfiguur, zijn talent overschrijdt grenzen en raakt aan alle kunstdisciplines.

Het maakt Baars tot een kunstenaar die op ieder moment van zijn leven 'in wording' is, die zichzelf steeds vernieuwt, verandert en aanpast.

   Martijn Derks over Menno Baars: “Een aantal jaren geleden loop ik in Lelystad een galerie binnen, mijn oog valt daar op het Cobra-achtige werk met veel verf en vooral veel kleur. Ik dacht eerst even iets te zien van Karel Appel, maar ik vond het sterker.

Baars vertelt mij dat hij zichzelf als kunstenaar helemaal kan laten gaan, dit in tegenstelling tot zijn werk als cardioloog in het ziekenhuis. Hier gelden regels en protocollen, in zijn kunstwerken zijn geen regels. Hij laat zich dan leiden door passie.

   Een mooie quote van Menno Baars: ‘Karel Appel is dood, de koning leeft’

   Al eerder schilderde Menno Baars voor een goed doel: de Elephant Parade. Voor de beschilderde olifant van Baars werd maar liefst €30.000 neergelegd.

   Baars expressie verandert van vorm, van verf op linnen naar mensenhuid, van luchtballon en vliegtuig naar muziek, schilderijen, grafiek, sculpturen, kunstprojekten.

www.mennobaars.nl

ELVIRA VAN BOCHOVE

Van Bochove maakt vooral schilderijen, maar ook ruimtelijk werk en performances.
Het werk is altijd een verbeelding van de natuur waaraan wij onderhevig zijn. De natuur in onszelf, die correspondeert met buiten. Met verwijzingen naar de grote en kleinere ritmes.
   De onderdrukte natuur,en de behoefte van de mens aan zingeving en controle zijn onderliggende motieven.

www.elviravanbochove.nl

BOB|BEN

De kunstenaars Bob Martens (1973) en Benjamin Scheltema (1984) werken samen onder de naam BoB|BeN

   Met als uitgangspunten een uiting waarin het grafische en illustratieve van Bob en de abstractie, het onverwachte kleurgebruik en de lettering van Benjamin op een vaak humoristische manier de waarheid van dat moment weergeven. De kunst van het samensmelten van 2 verschillende stijlen, anticiperend op elkaars ingevingen en daden.

   Bij iedere actie wordt letterlijk het plan gewijzigd omdat zij nooit exact weten wat er gaat plaatsvinden en veranderen.

   Het daagt uit om anders te denken dan gewend en te anticiperen op de continu nieuwe situatie. Hiermee dagen zij zichzelf uit buiten de gebaande paden te treden. De uitkomst resulteert in unieke, nieuwe en totally unexpected werken waarin beide stijlen naadloos in elkaar overlopen. 

www.bob-ben.nl

JOLANDA BRANDERHORST/WERELDWIJVEN

Jolanda studeerde in 1982 af aan de Willem de Kooning Academie Rotterdam in de richting Fashion Design.

   Drijvende kracht achter Stichting Intermezzo en het project Wereldwijven en zowel zakelijk als creatief leider, Sinds 1987 is ze werkzaam bij Intermezzo, ruimte voor vormgeving en in het bijzonder vormgeving gebaseerd op hedendaagsheid, authenticiteit, ambacht vs nieuwe technieken en duurzaamheid.
   Daarnaast werkt ze free lance als adviseur, curator, gastdocent en bemiddelaar ten behoeve van (vaak jonge) vormgevers voor uiteenlopende projecten en activiteiten.

   Wereldwijven: Sociaal ondernemerschap, schoonheid en ambacht gaan hand in hand in het HandwerkLab en Naaiatelier van Wereldwijven. Wereldwijven bestaat uit (voornamelijk) vrouwen met allerlei culturele achtergronden, die door samenwerking een collectie eigentijdse mode- en interieurproducten realiseren. Onder de merknaam ‘Wereldwijven’ wordt een eigen kussencollectie op de markt gebracht, gemaakt van stoere materialen, veelal modestoffen afkomstig uit het mode-Mekka Parijs, maar ook van relaties uit de Nederlandse textiel- en ontwerpwereld.

   In het atelier aan de Voorstraat 178 in Dordrecht, verwerken de Wereldwijven deze stoffen in kussens met verrassende, gedurfde stoffencombinaties en voorzien ze van bijzondere, net-even-anders-borduursels. Zelfproducerende ontwerpers kunnen een samenwerkingsverband aangaan met het HandwerkLab voor werk in opdracht ten behoeve van hun eigen collectie. Het Wereldwijven naaiatelier biedt ontwerpers, bedrijven en instellingen de mogelijkheid om ook kleinschalige naaiopdrachten door Wereldwijven uit te laten voeren. Het biedt participanten bovendien de mogelijkheid om hun kennis en ervaring te verbreden.

www.wereldwijven.info

CLEMENS BRIELS

Hij noemt het antipodism. Afbeeldingen van een onbekende bron. Met een groot gevoel voor contrast transformeert hij dagelijkse thema’s naar brutale en vreemde maar prettig toegankelijke afbeeldingen. Zijn signatuur is altijd vrolijk en optimistisch.

   Briels won de officiële award als ‘Official Artist’ van de Olympische Spelen in Salt Lake City.

   Zijn succesvolle tentoonstellingen bereikten o.a. Europa, Noord-America, de Caribische eilanden, het midden Oosten, Singapore en Shanghai.

   Het aparte en kleurrijke werk van Clemens Briels is internationaal een hot item. Clemens Briels is op dit moment één van de meest gevraagde kunstenaars in binnen- en buitenland, zijn kunstwerken worden opgenomen in diverse internationaal gerenommeerde kunstcollecties.

www.clemensbriels.nl

CES53

Een pseudoniem van één van de grootste namen uit de Nederlandse graffiti-geschiedenis. Lid van beruchte crews als de Rolling Steel Wheel Crusaders, InControl, Monsters Of Art en Clowns From Hell. Ces53 is actief sinds 1985, en is de maker van vele internationale street art/graffiti muurschilderingen. Dit doet hij voornamelijk in Europese steden, maar ook daarbuiten zoals Mexico, de VS en Birma.

   In de jaren 90 van de 20e eeuw werd hij wereldwijd bekend vanwege deze graffitischilderingen.

   In de loop der tijd heeft hij zich ontwikkeld tot een multidisciplinaire kunstenaar, die onder andere traditioneel schilderen en beeldhouwen aan zijn werk heeft toegevoegd. Binnen de graffitigemeenschap en daarbuiten geniet hij aanzien vanwege de vele stijlinnovaties[3] die hij in de loop der tijd aan de graffiti-vocabulaire heeft toegevoegd. Hij is hierom vermaard in zowel binnen- als buitenland.

   De graffitistijl van Ces53 is, net als zijn overige werk, sterk organisch. Er zit een zogenaamde ‘menselijke maat’ in die overal terug komt. "Er zit balans in mijn werk. Door het bestuderen van klassieke meesters ken ik de juiste verhoudingen en pas dat toe. Een andere keer wijk ik er juist bewust vanaf." Binnen kunst ziet CES geen hokjes. "Muziek, beeldhouwen of schilderen is in feite allemaal hetzelfde." Hokjes niet dus, treinstellen wel.

www.ces53.com

GIOVANNI DALESSI

Giovanni Dalessi maakt werken die refereren aan alledaagse taferelen, clichés bijna, die uit hun context zijn gehaald. Voor zijn schilderijen kijkt hij naar de Vlaamse primitieven en naar het werk van kunstenaars uit de Renaissance.

   "Dalessi verbindt verleden, heden, fysieke en mentale wereld. Creëert verstilde magische werelden die de contemplatie aanwakkeren."

   "Uniek, hoe deze kunstenaar een museale uitstraling weet te creëren in een hedendaags tijdsbestek. Zijn schilderijen zijn absoluut tijdloos en van een technisch zeer hoog niveau. Daarnaast weet hij de ene keer kracht en expressie in zijn schilderijen te leggen en de andere keer diepe emotie."

   "Het aardige van Giovanni Dalessi vind ik dat hij in de marge van het grote kunstgebeuren werkt en systematisch en vasthoudend werkt aan een geheel eigen oeuvre. Ik word getroffen door zijn kleurgebruik, en zijn beelden. Ik gun deze bescheiden kunstenaar zeer de titel van Kunstenaar van het jaar.“

   "Giovanni is voor mij "De Kunstenaar" van het jaar, omdat hij zijn eigen, herkenbare en bijzondere stijl heeft, die ingetogen en verstild is. Met een groot respect voor het leven. Verwondering en bewondering ineen!"

www.giovannidalessi.com

GERDINE DUIJSENS

Gerdine Duijsens en haar lyrisch expressionisme. Ze worden haast onder haar creatieve handen vandaan getrokken, haar trefzekere en onthullende inkijkjes in het rijke, lege leven van de partijtijgers, de receptie-verslaafden, de oesterslurpers en de borrelbabbelaars, die zij in al hun ijdelheid heeft geportretteerd.

   Gerdine zet haar figuren in hun onbewaakte ogenblikken met milde spot te kijk wanneer zij, voor even, proberen te ontsnappen uit een wereld waarin status hen gevangen houdt. Lyrisch expressionisme in zijn zuiverste vorm.

   Kijkend naar de schilderij van Gerdine Duijsens zien we onszelf. Er is niets aan te doen, een glimlach speelt om onze lippen, een giechel kruipt omhoog langs het middenrif. Daarom willen we haar doeken aan onze muren hebben Omdat ze ons iets over onszelf vertellen. Omdat ze echt zijn.

   Gerdine Duijsens heeft een zeer herkenbare stijl, die in vier hoofdvormen kan worden verdeeld: eettaferelen, dieren, abstracten en portretten. Haar mensen zijn levensgenieters, arrogant of onzeker, vrolijk of verveeld. Haar dieren zijn temperamentvol, krachtig, dynamisch en snel, haar abstracten zijn boeiend gelaagd en spannend en haar portretten zijn van alle tijden.

www.gerdineduijsens.com

HANNES D'HAESE

D’Haese is geïnspireerd door Karel Appel en beginnen met schilderen toen hij in aanraking kwam met de kunst en de kleuren van de Nederlander.

Zijn zelfverklaarde missie: de wereld zegenen, zelfs bombarderen met zijn kleuren. Zijn stijl wordt beschreven als abstract expressionisme, neigend naar action painting.

   Hannes D’Haese wil koste wat kost de wereld redden. Kan kunst de wereld niet redden, eerder dan religie? Deze vraag houdt hem sterk bezig. Als een kind van zijn tijd heeft Hannes D’Haese de bedoeling om de wereld te veroveren. Nu de kerken leeg zijn heeft de wereld wanhopig nood aan echte solidariteit. Met zijn liefde, zijn passie en zijn kleuren, met zijn schilderijen en creatieve kisten wil Hannes een kunstpriester worden in de nieuwe sociale kunsttempel van de wijde wereld.

   Is hij in de kunstvoetsporen getreden van Reinhoud D’Haese en Karel Appel (abstract expressionisme) of heeft hij de liefde en de kleur heruitgevonden in een nieuwe kunstvorm? Eén ding is zeker; zijn kunst getuigt van emotie, passie, verdriet en geluk. Zijn kunst is een eindeloos schouwspel waar iedere toeschouwer gewild of ongewild deel van uitmaakt.

www.hannesdhaese.be

FABIAN

De moderne schilderijen van Fabian zijn kleurrijk, vrolijk en fantasievol. Elk kunstwerk is dan ook aanleiding tot vele ontdekkingen. Fabian onderscheid zich door middel van zijn eigen stijl met hele dikke lijnen acrylverf in een krachtige kleurstelling.

Wijlen Herman Brood genoot zichtbaar van de creativiteit van Fabian. Op talloze doeken werkten beiden samen aan een voorstelling. Deze intensieve samenwerking resulteerde in 1999 in een nieuw gezamenlijk project met de verzorging van de complete inrichting van het eerste Herman Brood café. Het afgelopen jaar werkte Fabian aan een nieuwe, meer eigen moderne kunst stijl met dikke lijnen verf en felle kleuren. Een cobra gerelateerde moderne kunst schildersstijl met allerlei fantasie figuren die verborgen in en door elkaar aanwezig zijn in het schilderij. Samen met kunstenares Falyn schilderde Fabian in 2009 mee aan de Elephant-parade. 

www.fabian-art.nl

FALYN

Falyn is van origine afkomstig uit de mode wereld als ontwerpster bij een groot kleding merk. In 2005 heeft zij het roer omgegooid en besloten om haar hart te volgen en te gaan schilderen. Falyn schildert rechtstreeks uit haar hart, werkt vol overgave en passie, altijd op zoek naar nieuwe technieken die zij in haar kunst kan gebruiken.

Haar schilderijen stralen kracht en vrolijkheid uit, haar stijl wordt omschreven als modern  sprookjesachtig figuratief met een voorliefde voor dieren. Dikwijls bekrachtigt zij haar werk door het gebruik van one-liners om een boodschap of statement te verkondigen: Falyn Art, de fantasie wereld van Falyn. Zij exposeerde o.a. bij de Hollands Design weken waar zij ook een live action painting gaf samen met kunstenaar Fabian waarmee zij ook samenwerkte voor de Elephant-parade. 

www.falyn.nl

PETRA HARTMAN

Petra Hartman is bekend geworden door haar objecttassen en sieraden. Daarnaast maakt ze kleurige, vaak uitbundige schilderijen. Hartmans werk is Schräg; balancerend tussen diverse kunststromingen. Parallel hiermee ontwerpt ze ook haar even bizarre als betoverende sieraden.

   Het zijn eigenzinnige verschijningen met intrigerende vormen en boordevol symboliek. Zware thema’s van het leven behandelt ze speels en liefdevol. Het werk van Petra heeft een eigenaardige schoonheid; het is prachtig en kostbaar, ook al gebruikt ze de goedkoopste en meest alledaagse materialen. Een glimlach is vaak niet te onderdrukken, haar werk maakt je blij!

   Werk van Petra Hartman is vertegenwoordigd in de collecties van musea als het Centraal Museum Utrecht, Gemeentemuseum Den Haag, Stedelijk Museum Amsterdam, Museum voor Moderne Kunst in Arnhem en in veel particuliere collecties.

www.petrahartman.com

TOOS VAN HOLSTEIN

Het hoofdthema in de schilderijen van Toos van Holstein is het weergeven van menselijke gedaanten in open of overkoepelde monumentale ruimten, die onderdeel zijn van vaag aangeduide architectonische bouwwerken.

In haar werk is de symbiose van allerlei culturen duidelijk herkenbaar. Toos van Holstein heeft reizen gemaakt naar landen in Midden-Amerika, het Midden-Oosten en China. Zij heeft verder grote belangstelling voor de Europese middeleeuwen.

   Toos van Holstein is in Nederland een gerenommeerd kunstenaar. Ze exposeert regelmatig in galerieėn verspreid over het hele land.

   Ook in het buitenland is veel belangstelling voor haar werk. Dit leidt tot tentoonstellingen in Belgiė, Frankrijk, Italiė, Engeland en de Verenigde Staten.

In 2017 is Van Holstein uitgeroepen tot 'Briljanten kunstenaar van het jaar". Een terechte kroon op haar volledige oeuvre!

www.toosvanholstein.nl

IWAZ

De werken van Iwaz (1979) zijn herkenbaar en onderscheiden zich door het contrasterende kleurgebruik. Iwaz vertelt verhalen zonder woorden. De kunstenaar doet dat door middel van kleur en vorm. Zijn kunst nodigt uit om langer te kijken, zodat de toeschouwer steeds meer ziet gebeuren.

   Essentieel is dat Iwaz vind dat zijn werk de toeschouwer een gevoel van blijdschap moet geven. Liefde is een belangrijk onderwerp in zijn verhalen. Zo staat “SpreadLove” centraal in zijn huidige werk. Het tegengeluid voor een wereld die al wreed genoeg is!

Het oeuvre van Iwaz wordt wereldwijd gewaardeerd en bevindt zich dan ook in diverse landen zoals bv. Brazilië, Usa, Zwitserland. Er wordt vaak in opdracht gewerkt maar ook het vrije werk is gewild.

www.iwaz.nl

​GEERT JAN JANSEN

Ed de Ridder: "In zijn eentje heeft hij de hele internationale kunstwereld te kijk gezet. Het snobisme, de geldzucht en de hypocrisie ontmaskerd. Niet één keer, maar tientallen jaren lang. Kunstkenners en taxateurs kunnen zijn bloed wel drinken. Veilingmeesters zien hem liever gaan dan komen en museumdirecteuren willen niet met hem worden gezien. Hun ergernissen zijn begrijpelijk. Maar er is ook een dubbele moraal, met name onder kunsthandelaren. Die verklaren hem allemaal tot paria, maar in werkelijkheid hebben ze flink aan zijn werk verdiend. Willens en wetens. Er waren er zelfs bij die rechtstreeks bij hem bestelden. Werken van Appel, Chagall, Matisse, Mondriaan, Dali, Miró, Picasso, Hockney, Klimt, Cocteau, Jorn, De Kooning, Andy Warhol, de lijst is lang.

   De kwaliteit van zijn schilderijen is zo meesterlijk dat bijvoorbeeld Appel zijn ‘eigen werk’ voor echt aanzag en certificeerde. Bij zijn arrestatie in Frankrijk in 1994 legde de politie beslag op meer dan 1600 meesterwerken. Daar zaten ook originele kunstwerken tussen. Maar tot op de dag van vandaag is er geen expert erin geslaagd echt van vals te onderscheiden. Ook kwam er geen enkele klacht binnen van mensen die zich bedrogen voelden. Alleen al daarom wordt hij door vriend en vijand beschouwd als de grootste kunstvervalser van de afgelopen eeuw. Nog steeds schildert hij in de stijl van grote meesters, maar nu onder zijn eigen naam: Geert Jan Jansen."

   Tevens schildert hij tegenwoordig in zijn eigen stijl en laat daarin zijn extreme kunstenaarschap kennen. 

www.geertjanjansen.nl

JOHAN LEEMKUIL

Het hart is een universeel symbool dat ons allemaal met elkaar verbindt. Het geeft ons het meest waardevolle wat we hebben... LEVEN en LIEFDE

Mijn drijfveer is verbinding en gewoon het besef dat geluk zien en ervaren onze wereld mooier maakt.

   Natuurlijk probeer ik mooie ontwerpen te maken waar mensen lang van kunnen genieten. Wat ik persoonlijk nog mooier vind is om met mijn werk mensen te inspireren en ze iets bijzonders te laten ervaren. En veel meer dan ooit tevoren vind ik het belangrijk om mensen te betrekken bij het werk.'

   Voor mij is de Heartseat de plek waar we aandacht geven aan elkaar, onszelf of onze omgeving.

www.johanleemkuil.nl

ANS MARKUS

In 2010 werd Markus koninklijk onderscheiden tot ‘Officier in de Orde van Oranje-Nassau’. Tevens werd ze dat jaar tot kunstenaar van het jaar gekozen.

Ans Markus werd dertig jaar geleden bekend met schilderijen van vrouwen gehuld in windsels. Deze stonden symbool voor kwetsbaarheid, onzekerheid. Die periode gaf de worsteling van de kunstenares met haar eigen zelfbeeld weer. Markus werkt nat in nat, met olieverf en blijft tijdens het schilderen zoeken en aanpassen tot het uiteindelijke beeld ontstaat.

   Sedert een jaar of 20 schildert ze heel andere dingen. Geliefde thema’s zijn bijv. Medea; de taal van het lichaam; verstilde gebouwen; levensfases. Naast schilderen werkt Markus ook met andere technieken waaronder beelden van brons en maskers van porselein.

De laatste jaren, sinds de dood van haar broer Tom, is ze vooral bezig met de dood. In het bejaardenhuis van haar moeder ziet Markus veel verdriet en hulpeloosheid van ouderen. Deze emoties worden verwerkt in haar schilderijen als in een antwoord op dat verdriet, waarbij iets negatiefs leidt toch tot iets positiefs. Een wonder op zich.

Centraal staat bij Markus het ‘iets voor elkaar kunnen betekenen’. Dat zo veel mensen iets van zichzelf in haar werk herkennen, dat het hen troost kan bieden, is voor de kunstenares de belangrijkste drijfveer.

www.ansmarkus.nl

HERRE METHORST

“De wereld rond gekeken op zoek naar de schoonheid van het leven. Verdwaald in weerbarstigheid zoek ik verder…” Herre maakt digitale kunst en schildert op zijn tablet. Met het project “StreetViewArt”, waarin hij beelden van Google Streetview omzet in kunstwerken, kreeg hij veel bekendheid en exposeerde hij in 2013 tijdens de Biennale van Venetië. Door het werk van zijn partner heeft hij lange tijd in het buitenland gewerkt en gewoond, onder meer in Afrika, het Midden Oosten en de Balkan. Zijn karakteristieke vlotte lijnvoering en helder kleurgebruik kenmerken zijn werk. In de projecten “Temptation”,  “Egged”, “De Verleiding” en “Black Skin” kun je goed zien dat de mens en zijn omgeving centraal staan in Herre’s werk. Herre ontving in 2017 de talent AXA Award 2017 tijdens de Annual Dutch Artfair in Amsterdam. Het is zeker een plezier om even een kijkje te nemen op zijn website.

 

Anderen over Herre’s werk:

“Herre’s prachtige kunst blijft verrassen. Met soms slechts een paar vaste lijnen kan hij hele werelden creëren waar je naar kan blijven kijken; in wilt stappen zelfs.” Maaike Ouboter (singersongwriter)

‘StreetViewArt is oud en nieuw, is echt en verzonnen, is een feest der herkenning en tegelijk een kennismaking met nieuwe beelden. Ik vind het buitengewoon!’ Jack Spijkerman (televisiemaker)

 “Verrassend, fascinerend en mooi.” Siegfried Woldhek (kunstenaar)

https://herremethorst.pixpa.com/home

MARIANNE NAEREBOUT

Curaçao is het eiland waar de basis wordt gelegd voor een kleurrijk en reizend leven.

Haar 1e levensjaren in deze tropische omgeving hebben een enorme impact op haar verdere leven.

   We weten nu dat een wereld zonder kleur ondenkbaar is voor Naerebout. Zo zal zij zich ontwikkelen tot een moderne nomade.

   Na haar studies aan de Pedagogische Academie te Rotterdam en de Kunstacademie St. Joost te Breda vertrekt zij weer naar het buitenland waar zij elf jaar woont en werkt in Israël, Oman, Syrië, Maleisië en Gabon. Daarna volgt een periode van 10 jaar wonen en werken in Amerika.

   Tot op de dag van vandaag blijft zij reislustig en is Tanzania 1 van haar favoriete reisbestemmingen.

   Materialen als doek, papier, polyester, acrylaat, hout, metaal en alles wat zij verder tegenkomt worden gebruikt om haar eigenwijze kunstwerken te creëren.

   Al haar kunstwerken worden al 30 jaar wereldwijd geëxposeerd.

De Naerebout-stijl: De 4 elementen, water, lucht, aarde en vuur zijn belangrijk.

   Haar vissen staan centraal voor het water, haar vogels voor de lucht, haar maskers voor de aarde en de kleur voor het vuur. Met een touch van inspiratie vanuit verschillende culturen zoals o.a. de Maya's, de Indianen en de Maasai.  

   En altijd weer die opvallende eigenschap KLEUR! Haar DNA.

   Als internationaal bekend kunstenaar is zij onderwerp van radio- en televisie interviews en uiteenlopende tijdschriften.

   Haar kunst heeft inmiddels in binnen- en buitenland een belangrijke plaats ingenomen in verzamelingen van musea, kunstgaleries,  particulieren, verzamelaars, bedrijven, kunstliefhebbers en iedereen die gewoon verliefd wordt op haar opvallende kunstwerken.

   Contact: Paardeweide 28, 4824EH Breda NL. Tel. +31(0)653817061 Mail: info@naerebout.nl  www.naerebout.nl

PIM SMIT

Pim Smit is geboren in Helmond (NL) 4-08-1970. Kunst is zijn leven, zijn leven is kunst. De in België wonende Nederlandse kunstenaar Pim Smit werd ontdekt door Herman Brood. Herman heeft Pim zijn eerste expositie geopend in zijn eigen Brood Galerie 4-07-2001. Dit was het laatste publieke optreden van Brood. 

   Pim bedacht unieke projecten als Art Meets Sport en Art Meets Music waarmee hij grote bekendheid verwierf. Hij maakte kunst samen met grote namen als Thibaut Courtois, Simon Mignolet, Eddy Merckx, Delfine Persoon, Imke Courtois, Edwin van der Sar, Richard Krajicek, Kim Clijsters, Dorian van Rijsselberghe, Joost Luiten, Arnold Vanderlyde, Jean Marie Pfaff, Jan Ceulemans, Freddy de Kerpel, Tia Hellebout, Meisjeskoor Scala, DJ Tiësto, Cesar Zuiderwijk, Ben Crabbé, Clown Bassie, Victor Reinier en nog vele anderen. Zijn acties brachten al meer dan 230.000 euro op voor diverse goede doelen in Nederland en België.

   Ongetwijfeld werd Pim door Herman Brood geïnspireerd, maar Pim Smit werkt al sinds jaren, met groot succes, aan zijn eigen stijl en oeuvre. Hij wordt vergeleken met Picasso, Corneille, Chagall en Appel. Schilderkunst, muziek, poëzie, tekeningen... Pim is een dompteur die vele kunsten temt en naar zijn hand zet.

   Zijn ruime atelier ligt in Wommersom, nabij Brussel. Daar vond hij ruimte en vrijheid voor zijn muzikale en kunstzinnige uitspattingen.

www.pimsmit.com

JACQUES TANGE

Jacques Tange is al 25 jaar fulltime werkzaam als beeldend kunstenaar. Zijn uitzonderlijk talent werd in 2006 beloond met zijn uitverkiezing tot Kunstenaar van het Jaar. Hij bevindt zich daarmee in het bijzondere gezelschap van andere grootheden als Corneille en Henk Helmantel.

   Zijn inspiratiebron lag oorspronkelijk bij de middeleeuwse verluchtte handschriften maar is door de jaren heen met de thematiek van het hedendaagse leven vergroeid zoals de verstedelijking, relaties en de plaats van de mens in de nieuwe wereld. Naast zijn zeer herkenbare schilderijen, pastels en litho’s werkt hij ook in andere materialen, zoals brons, kunsthars, keramiek of glas. Ook schrijft hij gedichten, waar een bijzonder boek 'Bewolkt, met hier en daar een Zonnetje' van is uitgebracht. Het werk van Jacques Tange hangt in talloze gerenomeerde galerieen in Nederland en het buitenland oa. in Belgie, Spanje, Duitsland en USA. 

www.jacquestange.com